Overprikkeling van kinderen

Als Kindervoedingscoach kijk ik niet alleen naar het huidige voedingspatroon en wat daaraan verbeterd kan worden voor een optimale gezondheid. Nee, ik kijk naar het TOTAALplaatje van het kind. Ik kijk ook naar het emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Kinderen van deze tijd zijn namelijk snel en vaak overprikkeld door onze huidige maatschappij. Kinderen worden continu blootgesteld aan prikkels. Deze prikkels worden gecategoriseerd in 3 groepen; namelijk externe prikkels, interne prikkels en kosmische prikkels.

Als jouw kindje bijvoorbeeld kampt met eczeem of buikpijn, kijk ik niet alleen naar de voeding, maar ook naar prikkels en of deze niet al in de categorie OVERPRIKKELING valt. Want hoe meer overprikkeling, hoe meer het immuunsysteem belast wordt met alle nadelige vormen van dien.

Laten we even kijken wat deze prikkels precies inhouden.

  • Externe prikkels: Dit zijn alle prikkels die door de zintuigen ontvangen worden vanuit de buitenwereld. Dus zien, horen, voelen, ruiken en proeven.
  • Interne prikkels: Dit zijn alle prikkels vanuit het lichaam zelf. Dus overprikkeling door ongezonde voeding, vitaminegebrek, vaccinaties, medicijnen (denk aan antibiotica!) waardoor het lichaam in onbalans raakt.
  • Kosmische prikkels: dit zijn prikkels ontvangen door buitenzintuiglijke waarneming via de 6e chakra (het derde oog) en het zevende chakra. Over het algemeen zijn deze 2 chakra’s bij kinderen, tot ongeveer 8 jaar, open voor het ontvangen van energie uit de kosmos. Mijn oudste zoontje, nu 6 jaar, had daar vreselijk veel last van toen hij ongeveer 2 a 3 jaar oud was. Hij zag echt ‘iemand’ bij het plafond en was daar doodsbang voor. Ook al wisten wij dat het zijn overgrootmoeder was die hem alleen maar aan het lachen wilde maken met gekke bekken trekken, want dit was het beeld wat hij precies omschreef.

Wij hebben hem daarom met behulp van een medium “af laten schermen”, zodat hij weer rustiger in slaap kon vallen. Wij waren van mening dat wij hem hierin moesten ‘beschermen en ondersteuning’ moesten geven in deze vorm, zodat hij weer onbezorgd zijn leven kon vervolgen. Als zijn paranormale gaven onderdeel van zijn leven zal zijn, zullen deze verder ontwikkeld kunnen worden wanneer hij daar zelf aan toe is.

Er zijn kinderen die dingen kunnen waarnemen die voor volwassenen niet zichtbaar zijn. Deze waarnemingen kunnen zich in verschillende vormen uiten bij kinderen en zullen TE ALLEN TIJDE serieus genomen moeten worden door ons als ouder. Het kind erkend en gehoord laten voelen! Kinderen hebben nu eenmaal onvoldoende bewustzijn over entiteiten. Wees dus alert op kinderen die niet durven te gaan slapen, in- of doorslapen en kinderen die kampen met nachtmerries.

Als een ouder met hun kindje bij mij in de praktijk komt kijk ik allereerst naar het huidige voedingspatroon. Het huidige voedingspatroon waar onze kinderen mee gevoed wordt bestaat toch veel uit brood met hagelslag of andere zoetwaren. Dit zijn in principe gewoon gebakjes..Dit heeft niets met voeden te maken maar met vullen. Hoe goed en liefdevol van de ouder ook bedoeld is natuurlijk! Uiteraard kijk ik ook naar de lunch, de broodtrommels die naar school gaan, de tussendoortjes en het avondeten.

Daarnaast ga ik kijken naar de bronnen van prikkels waar het kind aan bloot wordt gesteld. Hoe vult het zijn of haar dag? Is dat veel buitenspelen met andere kindjes of broertjes en/of zusjes of is dit veel binnen voor de t.v. en achter de tablet? Hoe is het dagritme, welke school gaat het kindje heen, wat is het slaapritme etc.

Want wat zijn de klachten van het kind op dit moment?

Ik neem met jouw kind door welke prikkels hij of zij het meeste bloot aan wordt gesteld en dat doe ik aan de hand van een aantal kaarten die ik samen met jouw kind doorneem. Dit zijn zogenoemde prikkelstorm coaching kaarten, met elk een ander thema en volgens de 3 categorieën die ik zojuist heb benoemd.

Door dit spelenderwijs met het kind door te nemen kom ik aan de juiste informatie, zodat ik een volledig behandelplan kan opstellen.

Heb je vragen? Of wil je graag een afspraak maken voor een consult in mijn praktijk voor je kind? Of voor jezelf?

Neem gerust contact op met mij via het contactformulier.Debbie de Jong voedingscoach

Debbie de Jong

Debbie de Jong is fertiliteitscoach, zwangerschapscoach, kindervoedingscoach, Trainer Hormoonfactor, Detox coach en moeder van twee boys. Haar focus ligt op het begeleiden van vrouwen om de vruchtbaarheid te vergroten, gezond de zwangerschap door te komen, en een gezonde lifestyle te creëren voor kinderen.