Zware metalen smoothie

Yes yes yes, een smoothie die niet alleen lekker is maar ook nog eens rete gezond is voor je!

Al een tijdje een hype, maar voor diegenen die er nog nooit van gehoord hebben, zet ik ‘m online voor je!

Deze smoothie is ontworpen door de bekende Anthony William, het medische Medium.  

Het omvat vijf belangrijke ingrediënten die samenwerken om zware metalen zoals kwik, lood, aluminium, nikkel, koper en cadmium uit je organen te halen waar ze zich ophopen.

He, wat? Metalen in je lichaam? Hoe dan? Wat is dat?

Giftige zware metalen zijn vrijwel overal aanwezig en zitten in dingen waarmee we elke dag in aanraking komen, zoals aluminium blikjes en aluminiumfolie, batterijen, metalen kookgerei, oude verf, uitlaatgassen, luchtvervuiling, sigarettenrook, medicijnen, drinkwater en zelfs het voedsel dat we eten. Pesticiden en herbiciden (die zelfs bij een strikt organisch dieet moeilijk te vermijden zijn) zijn bijvoorbeeld een veel voorkomende bron van zware metalen. Als gevolg hiervan dragen de meesten van ons zware metalen mee die bijna ons hele leven bij ons zijn geweest en die zich diep in onze weefsels hebben ingegraven. En denk bijvoorbeeld aan de amalgaam vulling in je kiezen waar de tandartsen vroeger ( en sommigen nog steeds!) mee werkten.

Helaas vormen deze ‘oude’ metalen, die al langere tijd in ons systeem op de loer liggen, de grootste bedreiging. Na verloop van tijd kunnen bijvoorbeeld giftige zware metalen oxideren, waardoor het omliggende weefsel wordt beschadigd en ontstekingen worden bevorderd. Ze vergiftigen letterlijk ons ​​lichaam en kunnen schade toebrengen aan vrijwel elk systeem en orgaan, inclusief onze hersenen, lever, spijsvertering en andere delen van ons zenuwstelsel. Giftige zware metalen leggen een enorme last op ons immuunsysteem en maken ons kwetsbaar voor verschillende ziekten.

Aandoeningen van chronische metaalvergiftiging is vaak veel minder vaak te herkennen omdat de symptomen die vaak voorkomen ook op iets anders kunnen duiden.

Denk aan:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Spijsverteringsproblemen
  • Vertraagde vetverbranding
  • Pijnlijke gewrichten
  • Depressies
  • Verhoogde suikerspiegel
  • Onvruchtbaarheid
  • Miskramen

Hoewel allerlei giftige stoffen schadelijk zijn, vormen zware metalen een unieke bedreiging. Ze zijn niet alleen op zichzelf schadelijk, ze zijn ook een vorm van neurotoxine (een gif dat de zenuwfunctie verstoort en immuunsysteem verwart). Neurotoxinen van zware metalen kunnen ons centrale zenuwstelsel (vooral onze hersenen) ontsteken en irriteren (hersenmist, slecht geheugen, concentratie problemen) Giftige zware metalen kunnen ook ontstekingen in het spijsverteringskanaal bevorderen, waardoor ook gifstoffen in onze darm vrijkomen. Alsof dit niet erg genoeg is, dienen zware metalen ook als voedselbron voor virussen, bacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers in ons lichaam.

So now you know but what to do??

Het is absoluut onmogelijk om in deze huidige tijd al deze zwarte metalen te vermijden, maar je kan natuurlijk wel zelf al een hoop doen. Geen blikvoedsel kopen bijvoorbeeld en je amalgaamvullingen laten verwijderen, stoppen met roken of uit de buurt blijven van rokers is bijvoorbeeld al een goed voorbeeld. En verder deze heerlijke smoothie een paar keer in de week drinken dus!

Hier komt het recept!

Ingrediënten:

2 bananen: bevat hoge hoeveelheid antioxidanten

1 kopje sinaasappelsap: Rijk aan Vitamine C 

1 klein handje verse koriander: kan zware metalen ‘ophalen’ op plekken waar ze moeilijk bereikbaar zijn.

2 kopjes wilde bosbessen ( ik koop de bevroren bio van de AH): helpen het centraal zenuwstelsel te herstellen en verwijderen de neurotoxines uit je lever

1 theelepel spirulina : een blauwgroene zoutwateralg die zware metalen uit de hersenen, centraal zenuwstelsel en lever haalt.

1 theelepel gerstesappoeder: zorgt ervoor dat zware metalen uit de milt, ingewanden, pancreas, schildklier en voortplantingsorganen gehaald worden. Het maakt ook kwik los in het lichaam zodat het door spirulina kan opgenomen worden.

1 klein handje dulse (zeewier): dit zeewier haalt lood, aluminium, koper, cadmium en nikkel uit het lichaam. Het is ook het enige zeewier dat kwik op zichzelf kan vervoeren. Het gaat ernaar op zoek, maakt er verbindingen mee en laat het pas los als het uit je lichaam is.

Mixen tot een smoothie en klaar is ie! 

Debbie de Jong voedingscoach

Debbie de Jong

Debbie de Jong is fertiliteitscoach, zwangerschapscoach, kindervoedingscoach, Trainer Hormoonfactor, Detox coach en moeder van twee boys. Haar focus ligt op het begeleiden van vrouwen om de vruchtbaarheid te vergroten, gezond de zwangerschap door te komen, en een gezonde lifestyle te creëren voor kinderen.